Teatrul National Bucuresti - TNB „I.L. Caragiale”

Teatrul National Bucuresti (TNB), o emblema a culturii romanesti, gazduieste spectacole memorabile de la 1852. Cladirea impozanta din centrul Bucurestiului este un monument de arhitectura si un simbol al rafinamentului. Pe scena TNB au prins viata capodopere ale dramaturgiei romanesti si universale, interpretate de actori de exceptie. TNB este mai mult decat un teatru, este o institutie culturala vitala care promoveaza arta teatrala si contribuie la educatia estetica a publicului. Prin diversitatea spectacolelor din repertoriu, TNB se adreseaza tuturor gusturilor si varstelor, oferind o experienta culturala unica. TNB este un spatiu al emotiilor, al imaginatiei si al reflectiei, un loc unde arta se naste si se impartaseste cu publicul. TNB este o parte integranta a identitatii culturale romanesti, un far al culturii care lumineaza Bucurestiul si Romania.

Evenimente la Teatrul National Bucuresti – TNB „I.L. Caragiale”

Despre teatrul national bucuresti – TNB

Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB din Bucuresti functioneaza ca o institutie publica de cultura, de importanta nationala, cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, aflata in subordinea Ministerului Culturii. Scopul principal al institutiei este de a promova valorile culturale artistice, autohtone si universale, atat la nivel national, cat si international, si de a dezvolta audienta si accesul publicului la aceste valori. (cf. ROF aprobat prin O.M.C. 4027/19.12.2016)

Cu o istorie de peste 160 de ani, Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB din Bucuresti este o institutie remarcabila pentru cultura romaneasca, fiind unul dintre principalii promotori ai imaginii Romaniei. De-a lungul timpului, numerosi actori talentati s-au format si au evoluat pe scena teatrului. Cu o medie de 50 de reprezentatii pe luna si aproximativ 20.000 de spectatori, avand un public fidel de peste 170.000 de persoane anual, Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB este cel mai frecventat dintre teatrele romanesti.

In perioada 2011-2015 au fost realizate ample lucrari de reamenajare si modernizare la Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB din Bucuresti, pentru a asigura stabilitatea, siguranta si functionalitatea institutiei. Cu spatii de joc si foaiere noi, teatrul se prezinta acum ca un complex cultural unic, un simbol al centrului orasului si o marca a Bucurestiului.

Cu un numar total de 7 spatii de joc, inclusiv sali inchise si un amfiteatru in aer liber, Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB poate gazdui o varietate de spectacole din repertoriul sau bogat (40 de titluri !). De asemenea, institutia dispune de foaiere generoase, destinate expozitiilor de arta, precum si de o sala de lectura pentru documentare teatrala. In viitor, este planificata deschiderea unui Muzeu al TNB, o librarie, baruri, cafenele si un restaurant, pentru a atrage un public numeros pe tot parcursul zilei, nu doar in timpul spectacolelor.

Sub sloganul „Un teatru nou pentru un public nou”, Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB a adoptat un repertoriu ambitios, alcatuit din spectacole de referinta cu texte de mare impact, sustinute de artisti de prestigiu, inclusiv actori tineri, regizori si scenografi. Astazi, institutia se bucura de o reputatie bine cunoscuta, iar noua sa cladire atrage aprecieri fara rezerve din partea vizitatorilor.

Situat in centrul Capitalei, in Piata Universitatii, Teatrul National „I.L. Caragiale” – TNB este un loc simbolic care a jucat un rol important in transformarea Romaniei intr-o societate deschisa si participativa. Transformarea teatrului intr-un hub cultural face parte din acest proces de evolutie.

 

Sali ale Teatrului National „I.L. Caragiale” – TNB

  1. Sala Ion Caramitru
  2. Sala Studio
  3. Sala Pictura
  4. Amfiteatru
  5. Sala Mica
  6. Sala Atelier
  7. Sala Media